• ÚSPECHY NAŠICH ŽIAKOV

          • SVETOVÝ DEŇ VODY

            Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., pri príležitosti Svetového dňa vody, ktorý sa každoročne oslavuje 22. marca, vyhlásila projektovú súťaž na tému „Podzemná voda – zviditeľníme nezviditeľné“.

            Do súťaže sa zapojili aj žiaci našej školy a reprezentovali úspešne. Žiačky 4. A triedy, Simonka Demínová a Viktória Kmeťová,  pod vedením pani učiteľky Jurigovej, získali vo svojej kategórii 2. miesto.

            Oceneným žiačkam srdečne blahoželáme.

          • ÚSPECHY NAŠICH ŽIAKOV

          • Súťaž v prednese slovenskej povesti ŠALIANSKY MAŤKO

            Žiak 2.B, Sebastián Gyepes, vzorne reprezentoval našu školu v okresnom kole súťaže v prednese povestí: Šaliansky Maťko a získal krásne 3.miesto. Blahoželáme.

          • ZBER PAPIERA

          • OZNAM

            ZBER  PAPIERA

             

            V dňoch 28. marca 2022 - 1. apríla 2022

            /pondelok - piatok/

             

            organizuje

            Základná škola  Jána Hollého

             

            ZBER  PAPIERA.

             

            V priestoroch školy bude umiestnený kontajner a na základe aktuálne platných protiepidemiologických opatrení bude prebiehať samotný zber.

             

            Organizáciu zberu (ukladanie do kontajnera) zabezpečí služba na vrátnici, vždy od 7.00 hod do 16.30 hod.

             

            Získané finančné prostriedky sa použijú na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu a potreby žiakov.

             

            Ďakujeme za spoluprácu.

          • Výdaj AG SAMOTESTOV

          • OZNAM

            Vážení rodičia,

            dňa 16., 17. marca 2022 (streda, štvrtok)  a 18. marca (piatok) budeme vydávať AG samotesty pre domáce použitie. Vydávanie samotestov sa uskutoční na vrátnici ZŠ Jána Hollého v čase od 7.00 hod. do 16.00 hod. - streda, v čase od 7.00 hod. do 17:30 hod. - štvrtok a v čase od 7.00 hod. do 16.00 hod. - piatok - prebrať ich môže iba zákonný zástupca žiaka. V prípade, že daný termín nevyhovuje, na prevzatie AG samotestov môže zákonný zástupca písomne splnomocniť inú plnoletú osobu.

            Na základe mailu z ministerstva vás chceme požiadať, aby ste  deti doma testovali a výsledok testovania nahlásili cez edupage Žiadosti/vyhlásenia - Domáci AG samotest - oznámenie o použití. Distribúcia ďalších samotestov totiž závisí od toho, ako nám budete vykazovať ich použitie. V prípade, že nebude rodičmi nahlásených ako vykonaných minimálne 50% a viac AG samotestov, ich distribúcia bude zrušená.

            S pozdravom vedenie školy

          • OZNAM

          • PREHĽAD OPATRENÍ ŠKOLSKÉHO SEMAFORU 2021/2022

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            radi by sme Vás upozornili na aktualizovanú verziu školského semaforu – nájdete ho v časti COVID – 19 / AKTUÁLNE DOKUMENTY, kde sa dozviete bližšie informácie o schválenom návrhu aktualizácie opatrení proti SARS-CoV-2 (variant Omikron). Manuál je aktualizovaný k 25. 2. 2022 z dôvodu úpravy karanténnych opatrení a zavedenia individuálnej izolácie pozitívneho na ochorenie COVID-19 v školách, zrušenia režimu OTP a úpravy režimu prekrytia horných dýchacích ciest v školách a školských zariadeniach.  

            PRERUŠENIE VYUČOVANIA V TRIEDACH

            - Ak sa v škole vyskytne žiak alebo pedagogický/odborný zamestnanec pozitívny na ochorenie COVID-19, žiaci a pedagogickí/odborní zamestnanci, ktorí s ním boli v úzkom kontakte, nejdú do karantény, pokiaľ neprejavujú príznaky ochorenia COVID-19. Títo žiaci musia mať 10 dní prekryté horné dýchacie cesty rúškom, avšak dôrazne odporúčame respirátor FFP2. Pedagogickí a odborní zamestnanci, ktorí prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou v rámci školy, do karantény nejdú. Takíto zamestnanci musia mať prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2 po dobu 10 dní.

            - Ak sa osoba pozitívna na ochorenie COVID-19 vyskytne v domácnosti žiaka, zostáva v karanténe len tento žiak. Jeho trieda pokračuje v prezenčnom vyučovaní.

            - Ak je osoba v domácnosti žiaka v karanténe (je úzky kontakt pozitívneho), žiak môže chodiť do školy do momentu, pokiaľ sa u tejto osoby nepotvrdí ochorenie COVID-19.

            - Zrušenie povinnosti nosenia rúšok v triedach, naďalej nosenie v spoločných priestoroch (povinnosť nosiť po izolácii respirátor).

        • JARNÉ PRÁZDNINY
          • JARNÉ PRÁZDNINY

          • OZNAM

            Vážení rodičia a milí žiaci,

            oznamujeme Vám, že JARNÉ PRÁZDNINY sú v termíne od 28.02.2022 (pondelok) do 04.03.2022 (piatok). Nástup do školy je 07.03.2022 (pondelok).

            Odporúčame rodičom, aby pred nástupom do školy svoje deti otestovali domácimi AG samotestami a minimalizovali tak riziko šírenia nákazy v škole. Zákonný zástupca žiaka je povinný poslať Písomné vyhlásenie o bezpríznakovovsti cez EduPage alebo ho odovzdať triednemu učiteľovi.

            S pozdravom vedenie školy


          • VÝDAJ AG SAMOTESTOV

          • OZNAM

            Vážení rodičia,

            dňa 23., 24. februára 2022 (streda, štvrtok)  a 25. februára (piatok) budeme vydávať AG samotesty pre domáce použitie. Vydávanie samotestov sa uskutoční na vrátnici ZŠ Jána Hollého v čase od 7.00 hod. do 16.00 hod. - streda, v čase od 7.00 hod. do 17:30 hod. - štvrtok a v čase od 7.00 hod. do 16.00 hod. - piatok - prebrať ich môže iba zákonný zástupca. V prípade, že daný termín nevyhovuje, na prevzatie testov môže zákonný zástupca písomne splnomocniť inú plnoletú osobu.

            Na základe mailu z ministerstva vás chceme požiadať, aby ste v momentálnej situácii deti doma testovali a výsledok testovania nahlásili cez edupage Žiadosti/vyhlásenia - Domáci AG samotest - oznámenie o použití. Distribúcia ďalších samotestov totiž závisí od toho, ako nám budete vykazovať ich použitie.

          • ODHLASOVANIE STRAVY

          • OZNAM

            Vážení rodičia,

            vzhľadom k tomu, že do karantény už nemusí ísť celá trieda, nakoľko si žiaci uplatňujú výnimku z karantény, oznamujeme Vám, že škola ruší od pondelka 21. 02. 2022 automatické odhlasovanie stravy žiakov. Za odhlasovanie z obedov je zodpovedný rodič.

            Za pochopenie ďakujeme.

            S pozdravom vedenie školy

          • OLYMPIÁDA V ANGLICKOM JAZYKU

          • Úspechy našich žiakov

            OLYMPIÁDA V ANGLICKOM JAZYKU

            Dňa 13.1.2022 sa uskutočnilo okresné kolo olympiády v anglickom jazyku. Súťaže sa v kategórii 1A zúčastnila Monika Kilianová zo 7.B, ktorá bola úspešná riešiteľka. V kategórii 1B súťažil Tobiáš Fašanok z 9.B, ktorý sa umiestnil na 1. mieste a postúpil do krajského kola. Krajské kolo sa uskutočnilo 8.2.2022 a Tobiáš  vo veľkej konkurencii získal úžasné 2. miesto.

            Tobiášovi aj Monike srdečne gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov.

            Ing. Mgr. Andrea Jánová

          • OBNOVENIE PREVÁDZKY RANNÉHO ŠKD

          • OZNAM

            Vážení rodičia,

                 za účelom udržania bezpečného prostredia v škole a školskom zariadení ŠKD, minimalizovania rizika zatvorenia našej školy a na základe aktualizovaného školského semaforu a konzultácii s RÚVZ pristupujeme od 14. februára 2022 /pondelok/ k obnoveniu prevádzky ranného školského klubu v nasledovnom režime:

            zabezpečíme minimalizovanie premiešavania žiakov tak, že každý ročník bude vykonávať výchovnú činnosť ranného ŠKD v inej triede.

            Vedenie školy

          • 2 %

          • Vážení rodičia a priatelia našej školy,

            chceme sa Vám poďakovať za poskytnutie dvoch percent z Vašich daní. Z darovaných peňazí podporujeme prezentáciu našej školy a našich žiakov na rôznych súťažiach, prehliadkach, podujatiach, workshopoch a vystúpeniach a  kupujeme potrebné učebné pomôcky pre skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu. Na spravodlivé a účelné vynaloženie týchto prostriedkov dohliadajú Vami zvolení zástupcovia zo všetkých tried.

                  Tento rok máte opäť možnosť, ako podporiť našu školu. Rodičovské združenie ZŠ Jána Hollého v Šali je v zozname prijímateľov pre 2 percentá z dane a máte až do konca apríla čas, aby ste odovzdali Vyhlásenie a Potvrdenie – buď nám, alebo priamo na príslušný daňový úrad.

             

                  Načo však čakať do konca apríla, keď to môžete urobiť hneď? Tento rok môžete venovať dokonca až 3 percentá: pravda, iba vtedy, ak ste odpracovali v priebehu roka 40 hodín dobrovoľníckych prác. Podrobnosti nájdete v priložených informáciách k Vyhláseniu.

             

            Postup na poukázanie 2 % z daní

             

            Odovzdanie vyplnených a podpísaných tlačív:

            • VYHLÁSENIE o poukázaní sumy do výšky 2% zaplatenej dane
            • POTVRDENIE o zaplatení dane z príjmov závislej činnosti  (vystavuje zamestnávateľ )

            Tlačivo „Vyhlásenie“ o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby si môžete prevziať priamo v škole, alebo stiahnuť z webovej stránky našej školy.

             

            Ďakujeme za pomoc a finančnú podporu pre deti Základnej školy Jána Hollého, Hollého 1950/48, Šaľa.

          • PLATBY DO ŠJ a ŠKD

          • OZNAM

            Vážení rodičia, žiadame Vás, aby ste pri úhrade platieb do školskej jedálne a školského klubu detí uviedli do poznámky meno a triedu žiaka.

            S pozdravom vedenie školy

          • Úprava vyučovania dňa 31. 01. 2022:

          • OZNAM

            Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že dňa 31. 01. 2022 bude z dôvodu odovzdávania Výpisov klasifikácie prospechu, správania a dochádzky za prvý polrok školského roku 2021/2022 skrátené vyučovanie nasledovne:

            1.stupeň – vyučovanie končí 4. vyučovacou hodinou

            2.stupeň – vyučovanie končí 5. vyučovacou hodinou

            ŠKD po vyučovaní funguje v normálnom režime.

            Termín polročných prázdnin je dňa 04. 02. 2022 (piatok).

          • Výdaj AG samotestov

          • OZNAM

            Vážení rodičia,

            dňa 28., 31. januára 2022 (piatok, pondelok) a 1. februára (utorok) budeme vydávať AG samotesty pre domáce použitie. Vydávanie samotestov sa uskutoční na vrátnici ZŠ Jána Hollého v čase od 7.00 do 17.00 hod. - prebrať ich môže iba zákonný zástupca. V prípade, že daný termín nevyhovuje, na prevzatie testov môže zákonný zástupca písomne splnomocniť inú osobu.

            Na základe mailu z ministerstva vás chceme požiadať, aby ste v momentálnej situácii deti doma testovali a výsledok testovania nahlásili cez edupage Žiadosti/vyhlásenia - Domáci AG samotest - oznámenie o použití. Distribúcia ďalších samotestov totiž závisí od toho, ako nám budete vykazovať ich použitie.

          • OZNAM

          • Aktualizovaný ŠKOLSKÝ SEMAFOR

            Manuál je aktualizovaný k 25. 1. 2022 z dôvodu vydania novej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. 7/2022, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k izolácií osôb pozitívnych na ochorenie COVID-19 a karanténe osôb, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-1.

            Informácie a dokumenty na stiahnutie nájdete na hlavnej stránke v časti COVID-19.

          • Karanténa 9. A

          • OZNAM

            Vážení rodičia,

            po nahlásení pozitívneho prípadu žiaka 9. A triedy a následnej konzultácii riaditeľa školy s RÚVZ v Nitre, nariadil RÚVZ 10-dňovú karanténu od posledného kontaktu s pozitívne testovaným žiakom pre žiakov 9. A triedy. Žiaci sa do 30.01.2022 /vrátane tohoto dátumu/ budú počas karantény vzdelávať dištančne.

          • Karanténa 8. A + určení žiaci 8.B, 9. B

          • OZNAM

            Vážení rodičia,

            po nahlásení pozitívneho prípadu žiačky 8. A triedy a následnej konzultácii riaditeľa školy s RÚVZ v Nitre, nariadil RÚVZ 10-dňovú karanténu od posledného kontaktu s pozitívne testovanou žiačkou pre žiakov 8. A triedy, určených žiakov 8. B  a určených žiakov 9. B triedy, nakoľko títo žiaci prišli do kontaktu s pozitívne testovanou osobou na hodine náboženstva. Žiaci sa do 27.01.2022 /vrátane tohoto dátumu/ budú počas karantény vzdelávať dištančne.

          • Karanténa 2. A

          • OZNAM

            Vážení rodičia,

            po nahlásení pozitívneho prípadu žiaka 2. A triedy a následnej konzultácii riaditeľa školy s RÚVZ v Nitre, nariadil RÚVZ 10-dňovú karanténu od posledného kontaktu s pozitívne testovaným žiakom pre žiakov 2. A triedy. Žiaci sa do 24. 01. 2022 /vrátane tohoto dátumu/ budú počas karantény vzdelávať dištančne.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje