• ŠIKOVNÉ RUKY

          • ŠIKOVNÉ RUKY

            Krása výšivky je všeobecne známa. Jej čaro sa snaží rozvíjať p. uč. PaedDr. Emília Bjalončíková na krúžku Šikovné ruky, ktorý pod jej vedením pracuje na ZŠ J. Hollého. Dôkazom toho sú prekrásne práce žiakov navštevujúcich daný krúžok.

            Vidieť tu snahu, šikovnosť a zručnosť detských rúk vyšiť si pekný obrázok. Zároveň si popritom cvičia trpezlivosť a cit pre krásu.

            Čo Vy na to?

          • ANTIGÉNOVÉ SAMOTESTY

          • OZNAM

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR (ďalej len „MŠVVaŠ SR“)  sa pripravuje na nasledujúci školský rok 2022/2023 a zároveň na bezpečný návrat žiakov do škôl v súvislosti s ochorením COVID-19.

            Z tohto dôvodu zisťujeme záujem rodičov o antigénové samotesty pre žiakov na domáce použitie, ktoré budú určené na použitie pred prvým nástupom do školy v školskom roku 2022/2023 a podľa potreby v prípade opätovného výskytu COVID-19 v škole.

            MŠVVaŠ SR plánuje zabezpečiť distribúciu antigénových samotestov na bezpečný návrat do škôl v školskom roku 2022/2023 na konci školského roka 2021/2022, aby rodičia dostali antigénové samotesty ešte pred letnými prázdninami.

            Vopred zdôrazňujeme, že rodičia, ktorí požiadajú o antigénové samotesty, budú povinní v prípade zvýšeného výskytu COVID-19 testy používať a nahlasovať každé vykonanie antigénového samotestu podľa inštrukcií MŠVVaŠ SR.

            Záujem o antigénové samotesty je potrebné nahlásiť do 3. júna 2022 triednemu učiteľovi.

            S pozdravom

            Vedenie školy

          • Úprava vyučovania 1.6.2022

          • OZNAM

            Úprava vyučovania 1.6.2022

             

            Deň detí -  program podľa tried

             

            Žiaci 1. stupňa končia vyučovanie o 11.40 hod.

            Od 11.40 hod.  -  obedy.

             

            Žiaci 2. stupňa končia vyučovanie o 12.15 hod.

            Od 12.15. hod.  -  obedy.

             

            Školský klub detí bude v prevádzke v bežnom režime.

          • OZNAM

          • Triedne rodičovské stretnutia

             

            Dňa 26. mája 2022 (štvrtok) sa v čase od 15.30 hod. do 17.30 hod. uskutočnia  triedne rodičovské stretnutia formou individuálnych konzultácií v triedach.

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO 17.05.2022

          • OZNAM

            Základná škola Jána Hollého Šaľa, v zastúpení riaditeľom školy, Mgr. Jánom Minárom, Vás informuje o poskytnutí riaditeľského voľna dňa 17.05.2022 /utorok/ pre žiakov 1. - 9. ročníka z dôvodov havárie na vodovodnom potrubí. Školské vyučovanie bude pre žiakov 1. - 5. ročníka obnovené dňa 18.05.2022 /streda/.

            S pozdravom vedenie školy

          • PRERUŠENIE VYUČOVANIA

          • OZNAM

            Vzhľadom na poruchu na vodovodnom potrubí, ktorú nie je možné okamžite odstrániť, bude dnes skrátené vyučovanie. Žiadame všetkých zákonných zástupcov žiakov, aby si svoje deti prišli prevziať nasledovne: žiaci, ktorí nenavštevujú školskú jedáleň - 11:45, žiaci, ktorí navštevujú školskú jedáleň - 12:15. Prevádzka školského klubu je dnes zrušená. V prípade, ak nebude možné poruchu odstrániť operatívne, bude dňa 17.05.2022 /utorok/ udelené riaditeľské voľno, o ktorom Vás budeme v popoludňajších hodinách informovať. Za pochopenie ďakujeme.

            Vedenie školy

          • SLÁVIK SLOVENSKA

          • Úspechy našich žiakov

            Dňa 05.05.2022 sme sa zúčastnili okresného kola súťaže v speve slovenských ľudových piesní: Slávik Slovenska. Našu školu vzorne reprezentovali v 2.kategórii Michaela Zlatá zo 6.A a v 1.kategórii Soňa Križovičová z 2.A, ktorá sa aj umiestnila na peknom 3.mieste. Blahoželáme!

          • Testovanie žiakov 5. ročníka ZŠ T-5

          • OZNAM

            Základná škola Jána Hollého v Šali oznamuje, že dňa 18.05.2022 /streda/ sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 5. ročníka ZŠ z predmetov matematika a slovenský jazyk. Základné informácie a pokyny k T5 2022 sú zverejnené na webových sídlach NÚCEM a CVTI SR-ŠVS.

            Žiaci musia byť v škole najmenej 15 minút pred začiatkom administrácie testovania.

            S pozdravom vedenie školy

             

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          • Oznam

            Základná škola Jána Hollého Šaľa v zastúpení riaditeľom školy, Mgr. Jánom Minárom, Vás informuje o poskytnutí riaditeľského voľna pre žiakov 6.-9. ročníka ZŠ na deň 18.05.2022 /streda/ z dôvodu zabezpečenia celoslovenského testovania žiakov 5. ročníka základných škôl.

             

          • VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY

          • OZNAM

            Veľkonočné prázdniny

             

            Posledný deň vyučovania pred začiatkom prázdnin:

            13. apríl 2022 /streda/

             

            Termín prázdnin:

            14. apríl 2022  -  19. apríl 2022

             

            Začiatok vyučovania po prázdninách:

            20. apríl 2022 /streda/

          • TESTOVANIE ŽIAKOV 9. ROČNÍKA ZŠ

          • OZNAM

            Základná škola Jána Hollého v Šali oznamuje, že dňa 06.04.2022 /streda/ sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka ZŠ z predmetov matematika a slovenský jazyk. Základné informácie a pokyny k T9 2022 sú zverejnené na webových sídlach NÚCEM a CVTI SR-ŠVS.

            Žiaci musia byť v škole najmenej 15 minút pred začiatkom administrácie testovania.

            S pozdravom vedenie školy

             

             

          • ÚSPECHY NAŠICH ŽIAKOV

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

            Žiaci 2.B - Liliana Kuklová a Sebastián Gyepes vzorne reprezentovali školu v okresnom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín a v 1.kategórii získali obidvaja 3.miesto. Liliana Kuklová v prednese poézie a Sebastián Gyepes v prednese prózy. Blahoželáme.

          • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          • OZNAM

            Základná škola Jána Hollého Šaľa v zastúpení riaditeľom školy, Mgr. Jánom Minárom, Vás informuje o poskytnutí riaditeľského voľna pre žiakov 5.-8. ročníka ZŠ na deň 06.04.2022 z dôvodu zabezpečenia celoslovenského testovania žiakov 9. ročníka základných škôl.

             

          • ÚSPECHY NAŠICH ŽIAKOV

          • SVETOVÝ DEŇ VODY

            Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., pri príležitosti Svetového dňa vody, ktorý sa každoročne oslavuje 22. marca, vyhlásila projektovú súťaž na tému „Podzemná voda – zviditeľníme nezviditeľné“.

            Do súťaže sa zapojili aj žiaci našej školy a reprezentovali úspešne. Žiačky 4. A triedy, Simonka Demínová a Viktória Kmeťová,  pod vedením pani učiteľky Jurigovej, získali vo svojej kategórii 2. miesto.

            Oceneným žiačkam srdečne blahoželáme.

          • ÚSPECHY NAŠICH ŽIAKOV

          • Súťaž v prednese slovenskej povesti ŠALIANSKY MAŤKO

            Žiak 2.B, Sebastián Gyepes, vzorne reprezentoval našu školu v okresnom kole súťaže v prednese povestí: Šaliansky Maťko a získal krásne 3.miesto. Blahoželáme.

          • ZBER PAPIERA

          • OZNAM

            ZBER  PAPIERA

             

            V dňoch 28. marca 2022 - 1. apríla 2022

            /pondelok - piatok/

             

            organizuje

            Základná škola  Jána Hollého

             

            ZBER  PAPIERA.

             

            V priestoroch školy bude umiestnený kontajner a na základe aktuálne platných protiepidemiologických opatrení bude prebiehať samotný zber.

             

            Organizáciu zberu (ukladanie do kontajnera) zabezpečí služba na vrátnici, vždy od 7.00 hod do 16.30 hod.

             

            Získané finančné prostriedky sa použijú na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu a potreby žiakov.

             

            Ďakujeme za spoluprácu.

          • Výdaj AG SAMOTESTOV

          • OZNAM

            Vážení rodičia,

            dňa 16., 17. marca 2022 (streda, štvrtok)  a 18. marca (piatok) budeme vydávať AG samotesty pre domáce použitie. Vydávanie samotestov sa uskutoční na vrátnici ZŠ Jána Hollého v čase od 7.00 hod. do 16.00 hod. - streda, v čase od 7.00 hod. do 17:30 hod. - štvrtok a v čase od 7.00 hod. do 16.00 hod. - piatok - prebrať ich môže iba zákonný zástupca žiaka. V prípade, že daný termín nevyhovuje, na prevzatie AG samotestov môže zákonný zástupca písomne splnomocniť inú plnoletú osobu.

            Na základe mailu z ministerstva vás chceme požiadať, aby ste  deti doma testovali a výsledok testovania nahlásili cez edupage Žiadosti/vyhlásenia - Domáci AG samotest - oznámenie o použití. Distribúcia ďalších samotestov totiž závisí od toho, ako nám budete vykazovať ich použitie. V prípade, že nebude rodičmi nahlásených ako vykonaných minimálne 50% a viac AG samotestov, ich distribúcia bude zrušená.

            S pozdravom vedenie školy

          • OZNAM

          • PREHĽAD OPATRENÍ ŠKOLSKÉHO SEMAFORU 2021/2022

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            radi by sme Vás upozornili na aktualizovanú verziu školského semaforu – nájdete ho v časti COVID – 19 / AKTUÁLNE DOKUMENTY, kde sa dozviete bližšie informácie o schválenom návrhu aktualizácie opatrení proti SARS-CoV-2 (variant Omikron). Manuál je aktualizovaný k 25. 2. 2022 z dôvodu úpravy karanténnych opatrení a zavedenia individuálnej izolácie pozitívneho na ochorenie COVID-19 v školách, zrušenia režimu OTP a úpravy režimu prekrytia horných dýchacích ciest v školách a školských zariadeniach.  

            PRERUŠENIE VYUČOVANIA V TRIEDACH

            - Ak sa v škole vyskytne žiak alebo pedagogický/odborný zamestnanec pozitívny na ochorenie COVID-19, žiaci a pedagogickí/odborní zamestnanci, ktorí s ním boli v úzkom kontakte, nejdú do karantény, pokiaľ neprejavujú príznaky ochorenia COVID-19. Títo žiaci musia mať 10 dní prekryté horné dýchacie cesty rúškom, avšak dôrazne odporúčame respirátor FFP2. Pedagogickí a odborní zamestnanci, ktorí prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou v rámci školy, do karantény nejdú. Takíto zamestnanci musia mať prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2 po dobu 10 dní.

            - Ak sa osoba pozitívna na ochorenie COVID-19 vyskytne v domácnosti žiaka, zostáva v karanténe len tento žiak. Jeho trieda pokračuje v prezenčnom vyučovaní.

            - Ak je osoba v domácnosti žiaka v karanténe (je úzky kontakt pozitívneho), žiak môže chodiť do školy do momentu, pokiaľ sa u tejto osoby nepotvrdí ochorenie COVID-19.

            - Zrušenie povinnosti nosenia rúšok v triedach, naďalej nosenie v spoločných priestoroch (povinnosť nosiť po izolácii respirátor).

        • JARNÉ PRÁZDNINY
          • JARNÉ PRÁZDNINY

          • OZNAM

            Vážení rodičia a milí žiaci,

            oznamujeme Vám, že JARNÉ PRÁZDNINY sú v termíne od 28.02.2022 (pondelok) do 04.03.2022 (piatok). Nástup do školy je 07.03.2022 (pondelok).

            Odporúčame rodičom, aby pred nástupom do školy svoje deti otestovali domácimi AG samotestami a minimalizovali tak riziko šírenia nákazy v škole. Zákonný zástupca žiaka je povinný poslať Písomné vyhlásenie o bezpríznakovovsti cez EduPage alebo ho odovzdať triednemu učiteľovi.

            S pozdravom vedenie školy


  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje