• ÚSPECHY NAŠICH ŽIAKOV

          • Dievčatá zo Základnej školy Jána Hollého na 2. mieste na Majstrovstvách okresu Šaľa v stolnom tenise

             

                Organizátorom majstrovstiev okresu bola Základná škola Ágostona Pongrácza v Nedede. V tejto kategórii štartovali 4 družstvá zo ZŠ Jána Hollého Šaľa, ZŠ Ľudovíta Štúra Šaľa, ZŠ Trnovec nad Váhom a ZŠ Horná Kráľová.

                  V 1. kole zvíťazili naše dievčatá nad ZŠ Horná Kráľová 4 : 1 na zápasy, v 2. kole nestačili na dievčatá zo ZŠ Ľ. Štúra  a prehrali 2 : 4. V 3. kole, kde sa rozhodovalo o konečnom 2. mieste, si poradili s dievčatami zo ZŠ Trnovec nad Váhom 4 : 3 a získali strieborné medaily.

                   O tento pekný úspech sa zaslúžili žiačky Veronika Töröková, Adela Mihová, Veronika Nováková a Laura Vargová. Srdečne gratulujeme za 2. miesto a úspešnú reprezentáciu našej školy.

          • Halloweenske učenie

          • Milí žiaci,

            deň pred odchodom na jesenné prázdniny, 27.10.2022 (štvrtok), organizuje Žiacky parlament učenie v Halloweenskych maskách. Môžete prísť do školy v maske alebo kostýme. Vyučovanie prebehne podľa rozvrhu.

          • ZBER PAPIERA

          • OZNAM

            Vážení rodičia, milí žiaci,

            oznamujeme Vám, že zber papiera je predĺžený. Posledná možnosť priniesť papier je v piatok 21.10.2022 poobede do 16.00 hod..

            Ďakujeme.

        •    Exkurzia do Prírodohistorického múzea vo Viedni
          • Exkurzia do Prírodohistorického múzea vo Viedni

          • Dňa 6.10.2022 boli žiaci našej školy na exkurzii vo Viedni.

            Prírodohistorické múzeum chráni, skúma a prezentuje biologické, antropologické a archeologické zbierky. Sprostredkúva mnohorakosť prírody, evolúciu planéty Zem a života, ako aj s tým spojený kultúrny rozvoj človeka. Cieľom múzea je snažiť sa o signifikantný prínos k udržateľnému rozvoju v Rakúsku, Európe a na celom svete. Toto je zabezpečené vďaka výskumu, prostredníctvom digitálnych zbierok, inovatívnych prínosov vedeckej komunikácie a aj vďaka implementácii dosiahnutia CO2 neutrálneho múzea do roku 2030.

            Múzeum bolo založené v 18.storočí a aj zbierkami z tohto obdobia prispieva k pochopeniu globálnych zmien nielen klímy, ale aj živej prírody a človeka.

            Pozrite si krátke video tejto exkurzie očami detí.

                                                                                                                                                                Ing. Slávka Miháliková

             

        •                           Súťaž NAJ TEKVICA
          • Súťaž NAJ TEKVICA

          •                                                 

            S jeseňou k nám aj tento školský rok prichádza súťaž, ktorá už pred rokom oslovila mnohých žiakov našej školy a tešila sa svojmu veľkému úspechu.

            Toto ročné obdobie nám opäť ponúka možnosť ukázať, koľko fantázie a tvorivých nápadov dokážeme vložiť do vyrezávania, maľovania a zdobenia tekvíc. Preto máte znova možnosť zapojiť sa do súťaže s názvom NAJ TEKVICA, ktorá sa uskutoční v dňoch od 19. do 21. októbra 2022.

            Svoje vyzdobené tekvice prinesú žiaci buď v utorok (18.10.) do kabinetu p. uč. Mgr. Kataríny Búranovej alebo ich umiestnenia v stredu ráno na pripravené stoly vo vestibule budovy školy. Súťaž bude prebiehať podobne ako minulý rok, kde porota vyhodnotí prvé tri miesta za triedu. Víťazi budú odmenení a ostatní žiaci určite nadobudnú aspoň dobrý pocit z toho, že práve svojou originálnou tekvicou prispeli ku krásnej jesennej výzdobe našej školy.

          • PRÍSPEVOK ZRPŠ

          • OZNAM

            Oznam o stanovení výšky finančného príspevku rodičov
            Občianskemu združeniu ZRPŠ pre školský rok 2022/2023
             

            V školskom roku 2022/2023 bol pre ZŠ schválený príspevok ZRPŠ

            20 € na rodinu /ak sú v škole súrodenci, sumu platí len jeden z nich/
             

             Možnosť úhrady finančného príspevku rodičov:

            1. na bankový účet OZ: IBAN: SK25 3100 0000 0042 3011 5506

            Do správy pre príjemcu uviesť meno, priezvisko a triedu dieťaťa !!!
             2. v hotovosti prostredníctvom triednych učiteľov.

            Termín úhrady finančného príspevku rodičov: do 30.11.2022.

            Ďakujeme.

          • ZBER PAPIERA

          • OZNAM

            V dňoch 12. októbra 2022 – 19. októbra 2022

            /streda - streda/

            organizuje

            Základná škola  Jána Hollého

             

            ZBER  PAPIERA.

             

            V priestoroch školy bude umiestnený kontajner, organizáciu zberu (ukladanie do kontajnera) zabezpečí služba na vrátnici, vždy od 7.00 hod. do 16.00 hod.. Papier je potrebné priniesť odvážený, v prípade, že túto možnosť nemáte, váha bude k dispozícii.

            Získané finančné prostriedky sa použijú na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu a potreby žiakov.

            Ďakujeme za spoluprácu.

             

          • PORADŇA ZDRAVEJ VÝŽIVY DETÍ

          • OZNAM

            Podporte imunitu detí                          Healthy Eating TIps to Make Healthy Lifestyle | Happy Way

             

            Chrípková sezóna sa pomaly prediera dverami škôl a je najvyšší čas podporiť imunitu detí. Účinne a efektívne v tom pomôže strava. Hlavná časť našej imunity sídli v črevách a preto je nesmierne dôležité udržiavať črevný mikrobióm v správnej funkcii. Čo to črevný mikrobióm je? Je to množstvo mikroorganizmov, ktoré sídlia v črevnom trakte a delia sa na zdraviu prospešné baktérie a potencionálne patogénne čiže tie, ktoré môžu imunitu poškodiť a rozbehnúť ochorenia. Zdravý jedinec má tieto má tieto mikroorganizmy vo vzájomnej rovnováhe. Sladidlá a iné formy cukru sú živnou pôdou pre choroboplodné mikroorganizmy, vtedy sa rovnováha naruší a imunitný systém na to zareaguje negatívne.

            Najlepšie detskú imunitu podporíte správne zostaveným jedálničkom. Pripravte im na raňajky teplú obilninovú kašu (ovsenú, pohánkovú, pšenovú, ryžovú..)  doplňte ju semiačkami, ktoré obsahujú zinok (ľanové, tekvicové...).Hoci ste naučení deťom baliť na desiatu rožky s maslom a salámou, dnes vieme, že vhodnejšie sú iné potraviny. Zabaľte im omeletu, syry, semiačka, orechy, nakrájajte zeleninové tyčinky, desiatu doplňte čerstvým ovocím. Vyskúšajte domáce banánové lievance či zeleninové placky, deti sa potešia kreatívnej a farebnej krabičke s jedlom.

            Základom obeda by mala byť teplá polievka – vývar z mäsa a kostí, zeleninové a strukovinové variácie. Na obed i večeru je potrebné zaradiť dostatok sezónnej zeleniny – brokolica, tekvica, koreňová zelenina..., zeleninu podávajte pečenú, varenú,, parenú, vo forme placiek, fašírok. Pripravte zeleninové rizoto, krupoto, pšenoto, pohánkoto alebo celozrnné cestoviny so zeleninou. Ako maškrtu môžete deťom upiecť tekvicové mafiny osladené obilninovým sladom. Bielkoviny by mali byť súčasťou každého hlavného jedla. Chudé mäso, hydinové mäso, ryby, vajcia, strukoviny, sú nevyhnutné pre rast a vývoj svalov detí. Naviac obsahujú železo, zinok, vitamín B12 a omega 3 mastné kyseliny.

            Veľmi dôležitým doplnkom sú fermentované potraviny, ktoré sú zdrojom enzýmov, probiotík, vitamínov či koncentrovaného vitamínu C. Opatrne by ich mali užívať deti s histamínovou intoleranciou a pozor aj pri exémoch.

            Samozrejmosťou je dodržiavanie pitného režimu. Vylúčte sladené a sýtené nápoje, ani džúsy nie sú vhodnou alternatívou. Jediným najzdravším nápojom pre deti je voda. Pre zatraktívnenie nápoja ju doplňte o bylinky alebo kúsky čerstvého ovocia.

            Dôležitou súčasťou budovania dobrej imunity je pravidelný pohyb a pobyt na čerstvom vzduchu ale i dostatočný spánok.

          • Oznam pre rodičov - Rodičovské združenie

          • OZNAM

            Vážení rodičia,

            pozývame Vás na triedne a plenárne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 05.10.2022 (streda) v budove školy.

            16,00 - 17,00 hod.     triedne  rodičovské združenie v triedach  za účasti triednych učiteľov

            od 17,00 hod.            plenárne rodičovské združenie v školskej jedálni

            S pozdravom vedenie školy

          • INFORMOVANÝ SÚHLAS

          • OZNAM

            Vážení rodičia,

            naša škola umožňuje vyplniť Informovaný súhlas so spracovaním osobných údajov + Informovaný súhlas so zverejňovaním fotografií a videozáznamov elektronicky v EduPage. Môžete tak spraviť v module 'Žiadosti/Vyhlásenia' cez rodičovské konto. Presný postup nájdete v prílohe.

            S pozdravom Vedenie školy

          • EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV 2022

          • EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV 2022

            Európsky deň jazykov sa každoročne oslavuje 26. septembra už od roku 2001. Cieľom je upozorniť na dôležitosť učenia sa jazykov, podporiť rozvoj viacjazyčnosti, jazykovej a kultúrnej rozmanitosti, interkultúrneho porozumenia i celoživotného vzdelávania.

            Tento školský rok si naša škola tento deň pripomenula výstavou cudzojazyčnej literatúry a počas vyučovacích hodín sa žiaci oboznamovali s rôznymi cudzími jazykmi Európy.

            Ing. Mgr. Andrea Jánová

          • BIELA PASTELKA

          • Biela pastelka - Láska na prvý pohľad - 23. septembra 2022

             

            V piatok 23. septembra sa naša škola opäť zapojí do zbierky BIELA PASTELKA na pomoc nevidiacim a slabozrakým Slovenska. Spoluorganizátorom bude tentokrát aj Žiacky parlament, ktorého trojčlenné tímy budú na darcov príspevkov čakať s pokladničkou už ráno. Možnosť prispieť na dobrú vec dajú žiakom aj počas prvých dvoch hodín. Peniaze zo zbierky sú používané na zmenu a uľahčenie života slabozrakých a nevidiacich napríklad poradenstvom a pomocou pri kúpe elektronických lúp, vďaka ktorým môžu čítať knihy a učiť sa.

            Aj tento rok bude pripravená nástenka s hádankou v Braillovom písme a traja úspešní riešitelia môžu získať sladkú či slanú odmenu podľa výberu. Okrem iného bude možnosť využiť pekné pohľadnice z fotosúťaže Cesta svetla na poslanie svetla ďalej vo forme pár (ne)obyčajných slov, ktoré zahrejú pri srdci.

            Využime možnosť aj takto prejaviť lásku, ktorá do života nevidiacich a slabozrakých vstupuje inak ako prvým pohľadom, teda dotykom, počutím, či nádychom, ale aj milým slovom a zmysluplnou pomocou.

             

            Tešíme sa na vás tento piatok 23. septembra.

          • Začiatok školského vyučovania 5. 9. 2022

          • OZNAM

            Začiatok školského vyučovania 5. 9. 2022

             

            Vážení rodičia, milí žiaci,

                    nástup do školy je 5. 9. 2022.

            • Žiaci 1. - 9. ročníka prichádzajú do školy o 8.00 hod. a odchádzajú o 9.00 hod.
            • Slávnostné otvorenie školského roka sa uskutoční v priestoroch átria školy (bočný vchod). V prípade nepriaznivého počasia prebehne slávnostné otvorenie v triedach.
            • Po slávnostnom otvorení odchádza so žiakom 1. ročníka do triedy jeden rodič.

             

            Žiaci v interiéri školy nemusia mať v súčasnosti prekryté horné dýchacie cesty. Z obavy o svoje zdravie môže aj naďalej žiak mať dobrovoľne prekryté horné dýchacie cesty rúškom/respirátorom. Pred nástupom do školy odporúčame žiakov otestovať 4.9. 2022 domácim ag-samotestom.

             

            Na základe  dokumentu „Zelená otvoreným školám“ vydaného MŠ a Rozhodnutia MŠ Rozhodnutie_MS-od_1.9.2022.pdf je rodič povinný predložiť pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka. Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti môžete podať elektronicky cez Edupage alebo na tlačive bezpriznakovost-092022.pdf.

          • Dotácia na podporu stravovacích návykov dieťaťa

          • OZNAM

            Vážení rodičia,

            od 1/7/2022 dochádza k zmenám v poskytovaní dotácií na podporu stravovacích návykov dieťaťa. Po novom je teda možné poskytnúť dotáciu na stravu nasledovným skupinám detí:

            • Deťom v ZŠ do 15 rokov veku, ak si rodič na dieťa neuplatnil v zmysle zákona o dani z príjmov nárok na daňový bonus (napr.osoby bez zdaniteľných príjmov, poberatelia dôchodkov)

            • Deťom nad 15 rokov v ZŠ (napr. z dôvodu opakovania ročníka, odkladu povinnej školskej dochádzky), ktoré majú nárok na dotáciu na stravu aj v prípade, ak si rodič na toto dieťa uplatnil nárok na daňový bonus (v sume 40€ mesačne)

            • Deťom, ktoré žijú v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima.

            Dotácia na stravu bude poskytnutá iba v prípade, ak predložíte jedno z nasledovných potvrdení:

            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi,

            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima,

            • čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa (čestné vyhlásenie nájdete v prílohe).

            Termín na predloženie vyššie uvedených potvrdení je do 31/7/2022.

            V prípade, že nastane zmena u zákonného zástupcu alebo rodinnej situácie počas roka, je možné doložiť vyššie uvedené potvrdenie alebo čestné vyhlásenie kedykoľvek v priebehu celého školského roka.

            S pozdravom Vedenie školy

          • ÚPRAVA VYUČOVANIA 30.06.2022

          • OZNAM

            Úprava vyučovania dňa 30. júna 2022

             

            Vyučovanie  bude v tento deň upravené nasledovne:

            8.00 hod. 

            Slávnostné ukončenie školského roka 2021/2022

            Odovzdávanie ocenení najúspešnejším žiakom školy                  

            8.30 – 9.30 hod.

            Odovzdávanie vysvedčení

            Z prevádzkových a organizačných dôvodov sa nebudú vydávať obedy a zrušená bude aj prevádzka školského klubu detí.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje